KÜLÖNLEGES NEVŰ TÁBOROZÓK

 2014.07.14. 21:49

Sok különleges nevű táborozónak örvendhetünk a DUE 34. médiatáborában. Keresgéltünk a táborlakók között és megkérdeztük azokat, akik a manapság divatos nem mindennapi nevek viselői.

Dósa Loretta azért kapta ezt a nevet, mert édesanyjának nagyon tetszett a Laura, édesapjának viszont nem. Ezért az utónévkönyvben kerestek egy ehhez hasonlót. Így lett Loretta, ami a Laura egyik tovább fejlesztett változata, jelentése babérfa.  Ez mind a kettejüknek tetszett. Lotti, ahogy becézik, szereti a különleges nevét.

A görög származású édesapja nevezte el Babaitisz Jorgoszt, akinek a nagyapját szintén így hívták.  Anyukája inkább magyar nevet választott volna, a Kristófot, de apukája kiállt az érve mellett.  A György görög változatának vannak előnyei és hátrányai is. Például gyakran előfordul, hogy versenyeken rosszul mondják a nevét.

Nagymamáját Borbálának hívták, de anyukája nem akarta, hogy ez legyen a lánya neve. Szakál Borostyán nevének választásában az is közrejátszott, hogy annak idején vetítették a tévében a „Borostyán” című sorozatot. Hívjátok őt Borinak!

Két hónappal korábban született, ezért inkubátorba tették. A nővérek elkezdték Lucifernek hívni, mert olyan rossz volt, mint az ördög. A Luci név így ragadt rá. Idén nyáron hivatalosan is felveszi majd. Sajnos nem árulhatjuk el, hogy Kelemen Luci milyen néven szerepelt az általános iskolás naplóban.

A nagy családja és rokonai miatt kapta a nevét Vida Belián azért, hogy ne lehessen összetéveszteni senkivel.  A fekete hajú fiú neve egyébként fehéret jelent. Anyukája először a Sólyom nevet szánta neki, de végül elvetette ezt az ötletet.  Volt már rá példa, hogy a népszerű táborlakó az interneten külföldről akart vásárolni, de nem fogadták el azzal az indokkal, hogy ilyen név nincs. Volt olyan is, amikor az ő címére érkezett csomag, de nem éppen az ő neve szerepelt a címzett helyén. Beliánt sokféle-képpen lehet becézni: Beli, Liánka, Lius, Belkó, de ő egyiket sem szereti, úgyhogy hívjátok csak Beliánnak!

Uralkodó, tevékeny a jelentése a névnek, ami tökéletesen illik viselőjére, Pesti Valterre. Édesanyja nevezte el így. Náluk régi családi szokás szerint minden fiút az apja keresztnevét kapta, anyukája ezen akart változtatni. Sok híres ember büszkélkedik a Valter utónévvel, például Pesti Valter, Valter Germanovics  Krivickij, Walter Matthau, Walter Scott, vagy Walter von der Vogelweide.

A szülei különleges nevet szántak egy szem lányuknak, ezért az utónév könyvben keresgéltek. Nagyon megtetszett nekik a Lelle név a jelentése miatt, ami lélek. Tomszer Lelle imád Balatonlellén nyaralni.

 Tomszer Lelle, Tóth-Antal Rebeka

VIR 20140712_4_nevek.jpg

Fotó: Mészáros Virág

A bejegyzés trackback címe:

https://arnoldesamokusok.blog.hu/api/trackback/id/tr336509199

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása